El Bus a cegues viatja per Catalunya

El passat dissabte 19  de Juny la XATIC va reactivar algunes de les rutes del Bus a cegues que no es  van poder realitzar a l’octubre passat degut a la pandèmia.

Compartir
Autor
22/6/2021

Com molts sabeu, el Bus a cegues, una de les activitats estrella de la Setmana del Turisme Industrial, ja porta cinc edicions amb gran èxit de participació.

Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associades a la xarxa i que inclou també un menú gastronòmic . L’únic que saben els participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada. 

En aquesta edició, corresponent a l’any 2020 es van poder realitzar tres rutes que van sortir de tres diferents poblacions catalanes.

 La Ruta dels Paisatges, molins, pedres

Aquesta ruta que sortia de Tarragona, amb recollida prèvia a Terrassa, va fer la  seva primera parada en el Molí d'oli d’Ascó, situat  en la seva Oficina Turística. Allà els participants van poder gaudir d’un tast de productes i vins i olis locals que els hi van donar forces per posteriorment fer un recorregut pels principals carrers de la vila.

Després d’Ascó, la segona parada va ser Torrebesses on van començar per descobrir els secrets de la construcció de la pedra seca en el seu reconegut pel Centre d’Interpretació. Després del dinar van poder gaudir d’una visita guiada pel Torrebesses més monumental i per la Cooperativa del poble per conèixer, de primera ma, alguns dels secrets de l’elaboració de l’oli.

La Ruta del Modernisme al Maresme             

Sortint de Terrassa, el bus a cegues d’aquesta ruta va portar als participants a descobrir alguns dels millors, i encara poc coneguts,  exemples modernistes del Maresme

La primera parada: Mataró. Al Saló de sessions del seu Ajuntament, van rebre la benvinguda de la regidora de promoció de la ciutat Núria Moreno i tot seguit van iniciar una passejada guiada per la ciutat que, entre d'altres, els portà  a conèixer l'exterior de la casa Coll i Regàs, la botiga La Confianza, la casa Parera i el mercat del Rengle.  Després, el grup es va traslladar a Argentona per poder gaudir també de l'exterior de la casa d’estiueig de l’arquitecte Puig i Cadafalch, la capella del Sagrament i els magnífics jardins de Can Garí.

Després d’un suculent dinar, la visita va seguir per la Nau Gaudi , considerada el Km0 del genial arquitecte perquè va ser la seva primera obra; finalment la visita guiada va acabar a Can Marfà  que explica el passat, present i futur de la indústria del gènere de punt que va tenir en Mataró la seva capital

 De l'aigua al vi      

Aquesta tercera ruta, que sortia des de la ciutat de  Barcelona, va fer la  seva primera parada sorpresa a Torrelavit on els esperava una  visita guiada al seu Centre d'Interpretació de l'Aigua  que es va completar amb una passejada pel camí de l’aigua per conèixer la importància del riu i els seus ponts, i que va ajudar a entendre la història del municipi i la seva relació amb el paisatge. Finalment es va visitar la magnífica església romànica de Sant Marçal de Terrassola.

Del Penedès a Sitges! I quin millor lloc que a La Sitgetana Craft Beer per dinar mentre t’expliquen com elaboren la seva cervesa local amb ingredients naturals i mètodes d’elaboració tradicionals?

El dinar va donar pas a la visita guiada al Centre d’Interpretació de la Malvasia on van acabar el seu viatge amb una experiència única en un entorn de vinya, arquitectura i patrimoni que els va permetre conèixer els  secrets d’un dels vins més apreciats des de l’antiguitat i que era un dels més exportats a tot el  món

Aquest és un només un resum d’algunes de les sorpreses que van gaudir els participants del Bus a cegues 2020.

Ara, ja estem començant a preparar les noves i sorprenent rutes per la Setmana del Turisme Industrial de l’octubre del 2021.

Estigueu atents a les nostres XXSS on us anirem informant!

Podeu veure més imatges de les rutes aquí