Deixeu-vos sorprendre per la ceràmica d’autor a la 20a edició de la Biennal de ceràmica d’Esplugues!

Compartir
  • D'esquerra a dreta: Menció honorífica: Premi ciutat d'Esplugues: Dolmen - Natalia Castañeda (Manizales - Colòmbia), Premi Angelina Alós: The time is out joint - Olga Simonva (Wiesbaden - Alemanya), Premi Pujol i Bausis: Replis 2 - Anne Laure Cano (França), The ripple of the spring - Chen Chung Yu (Taiwan).

La historia d’Esplugues està marcada per la producció del fang i la ceràmica. Amb el pas dels anys, els antics forns i bòbiles han quedat com un testimoni de la seva presència a la ciutat i ara es plantegen noves maneres d’establir lligams amb la ceràmica.

Angelina Alós va ser una avançada del seu temps com a artista i com a dona,  en uns moments en què l’art de la ceràmica era exercit majoritàriament per homes. Entenia la ceràmica com a art en majúscules resultant en un obres poc convencionals que la van convertir en precursora i referent d’artistes posteriors. Alós, va impulsar el Premi de Ceràmica “Vila d’Esplugues” de l’Ajuntament d’Esplugues que en la X edició de la Biennal de Ceràmica va incorporar el seu nom.

El premi pretén incitar als participants a experimentar i retrobar fórmules diferents d’expressió artística a través de l’art de la ceràmica. Podreu veure les tres peces guanyadores de la 20a edició del certamen a l’exposició temporal del Museu d’Esplugues, juntament amb una selecció de 21 peces.

"Teniu la ocasió de deixar-vos sorprendre per les creacions de ceràmica d’autor i les tendències més innovadores fetes a Catalunya i arreu del món"

Com comenten des del Museu "les obres seleccionades conviden a la reflexió a l’entorn de la recerca o no de la perfecció i la bellesa en les creacions.” Moltes d’aquestes obres van ser ideades i creades en temps pandèmia i confinaments, un moment desconcertant, inclús distòpic, de la història que impregna en certa manera les obres exposades.  

Des de 2014 hi ha una nova categoria de premis, el premi del públic. Enguany, podreu votar per la vostra peça preferida a la seva pàgina web. Entreu-hi i digueu la vostra!

Fins el 6 de febrer teniu la ocasió de deixar-vos sorprendre per les creacions de ceràmica d’autor i les tendències més innovadores fetes a Catalunya i arreu del món.