Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió

Què és per a tu casa teva? Prestes atenció a la decoració, els mobles, els teixits i els detalls? Et planteges que la teva llar és el mirall de la teva personalitat? Com devia ser viure dins una tenda de campanya militar o ser convidat d’un banquet

Compartir
6/4/2021

Aquest i d’altres interrogants es plantegen en l'exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” que per primera vegada vincula mobles i teixits i reflexiona sobre quin paper han jugat en la creació d’escenaris per viure i rebre als interiors domèstics catalans.

Organitzada pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil (Terrassa) i comissariada per Mónica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble (Barcelona), l’exposició mostra teixits històrics mai exposats del fons del Museu Tèxtil al costat de mobles i objectes pertanyents a més de 30 prestadors privats i més de 20 museus, fundacions i altres entitats col·laboradores.

Recorrent l’exposició el visitant entra en alguns d’aquests interiors, des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat, i s’acosta a diverses formes de viure. De seguida es descobreix que els teixits i els mobles no són aquí mers objectes de consum amb una funció pràctica, sinó que hi predomina una funció de representació, de comunicació d’un estatus social i econòmic, d’uns valors i d’unes corrents artístiques determinades.

Durant l’exposició que es podrà visitar fins el 9 de maig, el Museu tèxtil ha programat diverses visites guiades comentades per Mónica Piera, la pròpia comissària de la mostra:

Diumenge 11 d’abril i Diumenge 9 de maig

Activitats de pagament amb inscripció prèvia fins el dijous anterior a: inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. Places limitades.

Més info: www.cdmt.cat