Construccions identitàries. L’exposició que mostra l’evolució de les persones trans

 

El Museu del Suro de Catalunya acull “Construccions identitàries”, una exposició fotogràfica de Mar C. Llop que mostra l’evolució de les persones trans*

Compartir
Febrer de 2022

La programació anual d’exposicions temporals del Museu del Suro, proposa la difusió de diverses temàtiques, patrimonials, artístiques, de caràcter divulgatiu i també social. El Museu del Suro creu fermament en el paper fonamental dels museus com a espais oberts al servei de la comunitat, moderns, lluny d’imaginaris exclusivament masculins, blancs, classistes i heterosexuals. Museus que amb les seves accions responguin a les preocupacions col·lectives, generin coneixement sobre narratives invisibilitzades per així contribuir a la transformació social.

Construccions identitàries és un bon exemple; una exposició que té al darrere un llarg recorregut, amb molta repercussió mediàtica que neix el 2013 a través d’un projecte on la comissària es planteja transitar per presentar-se davant el món en femení.

L’exposició plasma a través d’imatges i textos els sentiments, el camí, les realitats, els pensaments, els debats de les persones transgènere des que neixen condicionades per l’aparell reproductor i per la dicotomia física i se’ls adjudica un gènere: home o dona. Es vol expressar l’evolució d’aquells cossos que no es reconeixen en el gènere adjudicat, així com el trànsit i els canvis que experimenten en el procés i la construcció i d’un cos en el qual cadascú se senti còmode.

Dins de la programació, que  inclou un seguit d’activitats per a públic general a més d’activitats per a centres educatius (4t d’ESO), destaca:

Dissabte, dia 5 de febrer a les 19.00 h

Projecció de la pel.lícula "Famílies Trans"

Entrada lliure i reserva prèvia al 972 30 78 25.

L’exposició, que  compta amb el suport de l’Associació Trans*Generem!, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, està organitzada per l’Espai LGTBI de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell i el Museu del Suro de Catalunya, i es podrà veure fins al 20 de febrer de 2022.  

Més informació aquí