Catalunya, un país d'enginy i innovació

Compartir
Febrer de 2022

Catalunya ha estat bressol de nombroses aportacions d'abast mundial en els camps de la ciència i la tecnologia. Aquestes han vingut de la mà dels seus creadors, inventors i científics catalans que amb el seu enginy han revolucionat alguns dels àmbits com la navegació, la indústria tèxtil o la medicina.

Ara, i només durant uns mesos, podreu gaudir a L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries de l’exposició temporal "Catalunya, un país d'enginy i innovació" Una mostra que us sorprendrà amb 30 aportacions científiques i tècniques universals d'inventors i científics catalans com el telescopi, la composició de l'aire, la pólvora blanca, el primer submarí, entre d’altres.

L’exposició es divideix en dos àmbits que representen dues grans etapes històriques: d’una banda, es recullen les aportacions científiques i tecnològiques fetes des de l’edat mitjana fins a la revolució industrial, i de l’altra, els avenços, descobriments, estudis i invents que s’han esdevingut des de la revolució industrial fins als nostres dies.

Entre les aportacions científiques i tècniques presentades a la mostra hi ha invents com l’astrolabi de Sunifred Llobet (últim quart del segle X), la volta catalana (s. XVI), el pany de miquelet (finals del segle XVI), la berguedana (finals del segle XVIII), el telègraf elèctric de Francesc Salvà (1791), el submarí de Narcís Monturiol (1859),  el Tricicle Bonet (1890) o el pulsoreactor de Ramon Casanova (1917). També s’hi presenten descobertes científiques com les del metge Josep Salvany, el químic Josep Roura, el matemàtic Ferran Sunyer o el bioquímic Joan Oró.

L’exposició, amb entrada gratuïta, està organitzada pel MNACTEC, l’Ecomuseu Farinera i l’Ajuntament de Castelló d'Empúries i compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquí trobareu més  informació