Ara que s'apropa la Pasqua, la família Trias us convida a viure una experiència ben dolça

Compartir
12 de març del 2020

 Santa Coloma de Farners va ser una important zona productora de blat. De fet, el topònim ‘farners’ fa referència als antics molins fariners que es trobaven al costat dels cursos d’aigua.

 

 

Els Trias, una família de teixidors procedent de Montagut, es van instal·lar a Santa Coloma a finals del segle XVIII. Però no va ser fins a finals del segle XIX que Salvador Trias Ribes va trencar amb la tradició familiar, encarregant-se de la fleca que les seva esposa va aportar al matrimoni.

 

 

 

 

L’any 1908 el seu fill Joaquim Trias Vila, que havia ampliat els seus coneixements a diverses pastisseries de Catalunya, va iniciar la seva empresa d’elaboració de productes de pastisseria i galetes, ubicada en un edifici emblemàtic de la població. L’any 1838, ja hi havia una confiteria i és una de les més antigues de Catalunya. A la mort de Joaquim Trias, el va succeir el seu fill Salvador, i actualment la tercera i la quarta generació segueixen la tradició familiar.

 

 

 

 

El Museu Trias de les galetes, inaugurat el 1994, és un espai que neix fruit de l’amor profund de la família Trias a una dedicació: fer galetes de la millor qualitat. Allà s’hi pot observar la evolució de més de cent anys de l’empresa. La utilització exclusiva d’ingredients naturals, una constant innovació dels processos productius, la recerca de noves formulacions, la fidelitat als orígens i a les formules centenàries caracteritzen l’empresa Tries.

 

 

 

 

Ara que s’apropa la Pasqua, un recorregut pel passat fariner i confiter de la família Trias segur que us dóna alguna idea per sorprendre a qui més estimeu. Apropeu-vos la farina i el cacao, deixeu anar la vostra inspiració i viviu una experiència ben dolça.

 

 

 

 

Més info a http://bit.ly/2IwPHQF