22 de març. Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day)

Compartir

 Sabeu que només un 3% de tota l’aigua que hi ha a la Terra és dolça? I que d’aquesta l’1,74% es troba en forma de gel a les glaceres i als casquets polars? Si en restem l’aigua atmosfèrica, la que forma part dels éssers vius i la de constitució dels sòls, només queda un 0,007% d’aigua disponible per als éssers humans. És, per tant, essencial, que la utilitzem sota criteris d’estalvi i que després la gestionem de la manera més eficient possible.

 

 

 

 

 

 

 

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) designat per l’Assemblea General de les Nacions Unides des del 22 de de març de 1993 se celebra anualment com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça.

 

 

 

 

Aquest any, el Dia mundial de l’aigua 2021 tractarà sobre el que significa l’aigua per a les persones amb el lema #water2me o l'#AiguaXmi, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

 

 

 

 

L’aigua significa coses diferents per a cada persona. La campanya #water2me tracta del que significa l'aigua per a cadascú de vosaltres. Quina importància té l’aigua per a la vostra llar i la vostra vida familiar, el vostre mitjà de vida, les vostres pràctiques culturals, el vostre benestar i el vostre entorn local?

 

 

 

 

Des de la XATIC us animem a celebrar-ho avui. I també cada dia, visitant els diferents museus i centres d’interpretació del nostre país  que ens ajuden a conèixer i entendre la importància que ha tingut l’aigua en la història dels nostres pobles i ciutats i com millorar la seva gestió sostenible.

 

 

 

 

Els podeu trobar tots al portal d’experiències . www.turismeindustrial.cat